Over champ

Wie wij zijn

Champ is hét nieuwe on demand sportplatform waarop sporters en sporten elkaar gemakkelijk kunnen vinden. Vandaag kickboksen, morgen een yogales volgen en in het weekend een balletje trappen op het veldje om de hoek? Kan! En dat alles zonder abonnement. Op Champ vind en boek je namelijk gemakkelijk alle sportactiviteiten bij zowel professionals als amateurs in de buurt, maar kun je ook zelf sportactiviteiten organiseren.

Zo hoef je niet meer vast te zitten aan één sport, één sportschool of vereniging, maar kun je vrijblijvend nieuwe sporten uitproberen. Onze missie? Ervoor zorgen dat jij kunt sporten zoals jij dat wilt. Of je nu houdt van keihard beuken in de sportschool met een personal trainer aan je zijde, of liever gaat frisbeeën in het park samen met een groep mensen die je niet kent.

Paul

Founder

“Waar je mij nou écht voor kunt wakker maken? Sport, spel, vitaliteit en competitie! Hoewel sport natuurlijk vooral leuk moet zijn, werkt het voor mij extra motiverend als ik ergens bij kan winnen. In het verleden heb ik veel verschillende sporten beoefend. Van wedstrijdzwemmen, basketbal, zaalvoetbal, golf, rugby tot aan boksen.

Nu speel ik fanatiek squash, stap ik om de week op de fiets om een stuk te gaan mountainbiken en zwem ik graag in natuurwater zolang de temperatuur dat toelaat. En als het écht koud is, word ik dolblij van skiën. Niet sporten is voor mij geen optie. Daarom geloof ik in Champ: veel verschillende sporten op één platform die ik kan boeken wanneer het mij uitkomt, en vol met competitieve sporters met wie ik de strijd kan aangaan.”

Michiel

Founder

“Ik ben erin geslaagd zoveel verschillende sporten te hebben beoefend, dat het me nooit lukte ergens écht goed in te worden. Van tennis, hockey, judo tot aan waterpolo: ik heb werkelijk alles geprobeerd. Tijdens mijn studententijd heb ik járen fanatiek gesquasht samen met mijn compagnon Paul (Wiertz).

Op dit moment ben ik vooral actief in fitness, boksen en hardlopen, en stap ik zo nu en dan op de fiets om een stuk te wielrennen. Dit jaar heb ik me voorgenomen de Amstel Gold Race te overleven en dus mijn eerste triathlon te gaan doen. Het moge duidelijk zijn: je kunt mij altijd gek maken voor een competitie en het proberen van nieuwe dingen.”

Eric

Product Owner

“Mijn sportieve avontuur begon op zesjarige leeftijd met korfbal. Omdat mijn overload aan kinderlijke energie het niet aankon maar de helft van de wedstrijd te mogen bewegen, stapte ik al snel over op wedstrijdzwemmen, tennis en hockey. Vanaf mijn zestiende volgde een iets te lange sportieve onderbreking met heel incidenteel een uitstapje naar de sportschool.

Nu, als student-af, uitgebackpackte, en fulltime werkende volwassene heb ik squash opgepakt, waar ik twee keer per week al mijn energie eruit ren op de baan. Toch blijf ik het leuk vinden om af en toe iets anders te proberen. Champ brengt opnieuw diversiteit in mijn sportleven. Een keer kickboksen, bootcampen en misschien zelfs weer een keer hockeyen? Alles is mogelijk, zolang er maar gezweet wordt!”

 

Marielle

Contentmarketeer

“Vroeger beoefende ik zo’n beetje ieder jaar een andere sport. Van ballet, streetdance en ritmische gym, tot aan paardrijden en taekwondo. Tja, keuzestress. Toen ik op mijn achttiende op kamers ging veranderden mijn sportbehoeften. Het paste simpelweg niet meer bij mijn hectische, onregelmatige studentenleven om wekelijks op vaste dagen en een vast tijdstip te sporten.

En vastzitten aan een abonnement op de sportschool zag ik ook niet zitten. Maar ja, wat moest ik dan? Destijds was daar nog niet echt een passend antwoord op. Nu wel. Met Champ werken we aan een platform waar je niet beperkt wordt in je keuzevrijheid en je ook nog eens zelf je tijd kan indelen. Eindelijk yoga, fitness, spinning én bootcamp beoefenen op momenten dat ik daar tijd voor heb!”

Peter

Supply Lead

“Van kleins af aan heb ik altijd fanatiek gejudood. Tot op de dag van vandaag hijs ik mezelf nog altijd een paar keer per week met veel plezier in mijn judopak. Naast deze grote passie vind ik het leuk om af en toe hard te lopen, te kickboksen en duik ik zo nu en dan de sportschool in.

Dankzij Champ kan ik alleen of met vrienden vrijblijvend nieuwe sporten ontdekken. Ik zit nergens aan vast en doe waar ik op dat moment zin in heb. Ideaal voor mij als échte sportliefhebber. Het mooiste sportmoment dat ik me kan herinneren? Het Olympisch goud van Epke Zonderland in Londen. Magisch.”

Claartje

Contentmanager

“Jazzballet, streetdance, fitness, hockey, kickboksen, spinning, hardlopen, yoga… ik heb een hoop sporten gedaan en ben eigenlijk de typische multi-sporter die we met Champ ook hopen te bereiken. Momenteel moet ik als jonge moeder een hoop ballen in de lucht houden en dan is het fijn om niet gebonden te zijn aan één sport of sportschool.

Ik vind sporten heerlijk, maar het moet wel maar net in m’n agenda passen. De ene keer trek ik mijn hardloopschoenen uit de kast, het volgende moment sta ik me uit te leven op een bokszak. Ik ben blij dat we nu met Champ een platform bouwen waar ik verschillende sporten kan boeken op het moment dat het mij uitkomt. En dat ik per keer kan betalen, scheelt me ook nog eens een hoop abonnementskosten!”

 

Bjorn 

Contentmarketeer stagiar

“Ik ben altijd fanatiek voetballer geweest, waarbij ik drie keer per week een balletje trapte en dat ook nog eens combineerde met tennis. Tegenwoordig moet er ook gestudeerd worden, ging ik onlangs op kamers, en blijkt studeren en sporten een onwijs lastige combinatie.

Dankzij Champ zit ik gelukkig nergens meer aan vast en kan ik sporten waar en wanneer ik wil. Het is een ideale uitkomst om eens andere sporten uit te proberen. Zeker in een stad waar je net nieuw bent is het ideaal. Je hebt het complete aanbod op 1 plek en je kunt zo gemakkelijk nieuwe plekken én mensen leren kennen.”

An

Contentmarketeer

 

 “Mijn voorliefde voor sport begon al op jonge leeftijd, toen ik met trots mijn trofee vasthield tijdens een districtkampioenschap judo. Toch wilde ik liever samen met mijn vriendinnetjes sporten en heb ik mijn judopak ingeruild voor een hockeystick, scheenbeschermers en een bitje.

Aan fanatisme geen gebrek en door de jaren heen ben ik uitgegroeid tot topsporter op het één na hoogste niveau van Nederland. Naast mijn strakke trainingsschema is er altijd ruimte voor nieuwe sporten, maar welke sport ik ook beoefen, ik kan heel slecht tegen mijn verlies.”

 

Jim

Media vormgever stagiar   

“Op jonge leeftijd was ik heel veel met sport bezig. Voetballen met mijn twee linkerbenen, iedere week judo en toen ik daar op uitgekeken was, heb ik me 6 jaar lang beziggehouden met indoor-klimmen. Dit is alleen alweer 10 jaar geleden! Ik probeer het sinds kort weer op te pakken met boulderen.

Het studentenleven werkt alleen niet echt mee, dus ook dit gaat niet helemaal volgens planning. Verder heb ik altijd wel zin om te snowboarden als ik er de kans voor krijg! Met Champ kan ik kijken welke sport precies bij me past, zonder aan een abonnement vast te zitten.”

 

Kristle Owusu

Contentmarketeer stagiar

Fay

ux/ui design stagiar

“Sporten vind ik leuk, maar tegenwoordig ben ik zo druk met onder andere mijn studie dat ik er helaas niet vaak aan toe kom. Vroeger was ik wél enorm fanatiek op sportgebied. Zo heb ik op ballet, streetdance, tennis en ping pong gezeten.

Sinds de middelbare school ben ik gestopt met sporten en de enige beweging die ik had was tijdens de gymlessen. Dankzij Champ sport ik weer! Ik merk dat sporten gewoon erg gezond en gezellig is en ga binnenkort beginnen met yoga en tennis.”

Champ business

Volg ons en mis niks

Copyright 2019 Champ B.V. All rights reserved