Select Page

Champ Blog

Hoe motiveer je jouw mensen uit de beweegcrisis?

by | Jun 28, 2022 | Blog, Corporate

Corona had een negatieve invloed op onze vitaliteit, doordat we minder zijn gaan sporten en bewegen. Sinds de start van de pandemie sporten volwassenen 8% minder en jongeren 13%. Dit blijkt uit cijfers van een onderzoek door NOC*NSF. In dit onderzoek wordt gesproken over een beweegcrisis, als gevolg van de Covid-crisis.

Wat kun je als HR-professional doen om je mensen te motiveren meer te bewegen?

We bewegen nóg minder dan we al deden

62% van de volwassen ondervraagden gaf aan in 2019 nog elke maand te sporten. In 2020 was dat 60% en in 2021 54%. Bij jongeren daalde het regelmatig sporten van 78% in 2019, naar 68% in 2020 en 65% in 2021. Oftewel, sinds de start van corona sporten volwassenen 8% minder, en jongeren 13%. En het ging al jaren niet zo best met het bewegen…

Hoe blijf je vitaal, tijdens en na een crisis als Corona?

Vitale werknemers, nu en straks

Sporten maakt je blij. Het houdt je fit en geeft energie. Ook nu Corona hopelijk achter ons ligt, bewegen we steeds minder. Om talloze redenen. Van simpelweg geen tijd tot aan kinderen en werk. Het is ook best lastig om regelmatig sporten, bewegen en ontspannen in je dagelijks leven op te nemen. 

Werkgevers doen hun best om hun mensen daarin te ondersteunen, vaak vanuit goed werkgeverschap of duurzame inzetbaarheid. Van het incidenteel sponsoren van een groepje hardlopers, fietsers of zwemmers, sport opnemen in secundaire arbeidsvoorwaarden tot een volledig vitaliteitsprogramma. Wat helaas vaak ontbreekt is flexibiliteit voor de werknemer om zelf te kiezen waar, hoe en wanneer men gaat sporten.

Uitnodigend platform

Champ schuift de drempels om niet te sporten aan de kant en maakt sporten weer simpel en toegankelijk. Via Champ heb je toegang tot duizenden workouts, met het grootste en meest gevarieerde sportaanbod van heel Nederland. Daarmee sport je met óf zonder abonnement. Heb je volledige vrijheid om te proberen en variëren. Ga alleen wanneer het jou uitkomt, of bouw een nieuw ritme op. Sport altijd precies zoals dat op dat moment bij jouw levensstijl past. Dat is Champ. Vrijheid. Fitheid.

Een platform gericht op vitaliteit, vrijheid en fitheid

vrouw push up lachend

Gewoon beginnen

Dat we van regelmatig bewegen, letten op onze voeding, voldoende slaap en ontspanning fijner in ons vel zitten is inmiddels wel duidelijk. Daardoor voel je je zowel privé als op je werk gewoon beter en blijer. En fitte, gemotiveerde werknemers wil je in je team én voor je klanten. Happy en healthy people make happy clients.

De vraag is wat de beste manier is om vitaliteit op de werkvloer te faciliteren. En hoe je je mensen motiveert om gebruik te (blijven) maken van wat je aanbiedt. Champ is de nieuwe beweging voor werkvitaliteit.

Het is eigenlijk heel simpel: je moet gewoon beginnen.

Kom in actie

De eerste stap naar meer werkvitaliteit?

Vertel ons meer over de behoefte van jouw organisatie en we denken graag met je mee.

Over Champ, hét platform voor werkvitaliteit

Dat we van regelmatig bewegen, letten op onze voeding, voldoende slaap en ontspanning fijner in ons vel zitten is inmiddels wel duidelijk. Daardoor voel je je zowel privé als op je werk gewoon beter en blijer. En fitte, gemotiveerde werknemers wil je in je team en voor je klanten. De vraag is wat de beste manier is om vitaliteit op de werkvloer te faciliteren. En hoe je je mensen motiveert om gebruik te (blijven) maken van wat je aanbiedt. 

Ontdek net als Albert Heijn, Jumbo, Decathlon, Etos, a.s.r. en Menzis de voordelen van samenwerken met Champ, sinds 2019 hét platform voor werkvitaliteit. ‘There’s a champ in every body’ is ons motto. We bieden programma’s, challenges en gamification om mensen te motiveren. Losse lessen, rittenkaarten en abonnementen. Voor alle leeftijden, op elk niveau en altijd dichtbij. Zo houden we alle werknemers van ons land vitaal.

Smiley face

Copyright Champ B.V. All rights reserved