Select Page

Primeur: Blackhawk Network en Champ lanceren grootste sport-cadeaukaart van Nederland

  • Blackhawk Network en sport-boekingsplatform Champ introduceren de Sport Cadeaukaart in Nederland. Met de kaart kunnen sportactiviteiten cadeau gegeven worden. De lancering is een primeur: de cadeaukaart is de grootste van Nederland.
  • De cadeaukaart geeft toegang tot het grootste sportaanbod van Nederland; ontvangers hebben met de cadeaukaart keuze uit meer dan 5.000 sportactiviteiten van 2.500 sportaanbieders die de kaart accepteren.
  • De cadeaukaart is vanaf week 16 verkrijgbaar bij meer dan 2.800 distributiepunten, waaronder Bruna. Later in het jaar wordt dit uitgebreid naar ca. 6.000 distributiepunten.

Utrecht, 08-01-2020 – Blackhawk Network en sport-boekingsplatform Champ introduceren de Sport Cadeaukaart in Nederland. Met de kaart kunnen sportactiviteiten cadeau gegeven worden. De lancering is een primeur: de cadeaukaart is de grootste van Nederland. Ontvangers hebben met de cadeaukaart keuze uit meer dan 5.000 sportactiviteiten van 2.500 sportaanbieders die de kaart accepteren.

De Sport Cadeaukaart zal onderdeel worden van het cadeaukaartenportfolio van Blackhawk Network en wordt door hen gedistribueerd. Vanaf week 16 is de kaart verkrijgbaar bij meer dan 2.800 distributiepunten, waaronder Bruna. Later in het jaar wordt dit uitgebreid naar ca. 6.000 distributiepunten. Kopers bepalen zelf de waarde, van €5 tot €150. Het tegoed kan besteed worden op het platform van Champ en is 2 jaar geldig. Het beschikbare sportaanbod heeft een landelijke dekking en loopt uiteen van bootcamp, yoga en CrossFit tot apenkooien, skydiven en indoor-beachvolleybal.

Een van de aanbieders is Ankelien Barkman, oprichter van ‘Sporten voor je deur’. Een club die op 15 locaties in Nederland bootcamps en andere buitentrainingen aanbiedt. Barkman: ‘Dankzij de cadeaukaart van Champ zal ik allemaal sporters gaan ontmoeten die ik anders nooit in mijn lessen had gehad. Onze trainers en ik doen met veel plezier mee aan deze nieuwe manier van het aanbieden van sport.’

Uniek tussen 250 uitgevers van cadeaukaarten
De populariteit van cadeaukaarten is ongekend. Uit onderzoek van GfK blijkt dat het aantal verkochte kaarten de laatste jaren met meer dan 400% is gestegen. Nederland telt ongeveer 250 uitgevers van cadeaukaarten, maar geen enkele richt zich specifiek op het cadeau geven van sportactiviteiten. Met de Sport Cadeaukaart wordt een nieuwe categorie toegevoegd aan het aanbod van kaarten.

Michiel Huisman, oprichter van Champ: ‘De Nederlandse sportmarkt is enorm gefragmenteerd. Om die reden is het nooit mogelijk geweest om op grote schaal een cadeaukaart voor sportactiviteiten in de markt te brengen. Met Champ bundelen we al het sportaanbod, geven het overzichtelijk weer en maken het direct boekbaar voor de ruim 10 miljoen wekelijkse sporters die Nederland telt. Daardoor is het voor ons nu ook mogelijk om samen met Blackhawk Network de Sport Cadeaukaart te lanceren. Door de omvang van het sportaanbod in combinatie met het distributienetwerk van Blackhawk verwachten we veel van het succes van de Sport Cadeaukaart.’

Geïnteresseerde sportaanbieders kunnen zich aanmelden als acceptant via de website van Champ.