Select Page

Persbericht

Sport marktplaats Champ scoort half miljoen euro in succesvolle crowdfundingcampagne

UTRECHT – 31 MAART 2021. Sportplatform Champ heeft succesvol geld opgehaald om de verdere groei te faciliteren. Champ gaat heel Nederland aan het sporten krijgen door sport ‘snackable’ te maken. Geen lidmaatschappen meer, maar met 1 klik op de knop een passend sportmoment creëren. In totaal  zijn er 156 ambassadeurs geworven in de afgelopen 8 weken, die samen 113% van het doelbedrag bij elkaar brachten. 

Keuze voor crowdfunding was logisch
Champ koos voor crowdfunding vanwege het breed gedragen sport thema. Champ oprichter Michiel Huisman licht toe: “De keuze voor crowdfunding was voor Champ een logische: veel mensen hebben grote affiniteit met sport. Enerzijds vanuit hobby of ambitie, anderzijds vanuit gezondheid- en vitaliteit perspectief. Van beide kanten kregen we veel interesse. Door onze ‘marktplaats’-functie hebben we veel betrokken partijen. We vonden het daarom ook belangrijk om een signaal te geven dat wij investeren in de toekomst, zelfs in deze Corona periode. Daarnaast kozen we voor financiering via de crowd, om Champ als platform te positioneren en om de publieke behoefte voor het platform te valideren. Beide zijn met 113% score perfect gelukt!”

Grote behoefte aan flexibel sporten
Verschillende sporten uitproberen. Op verschillende locaties. En op verschillende momenten. Steeds meer mensen willen het, maar in de praktijk blijkt het in de meeste gevallen lastig te organiseren. Je kunt tenslotte vaak alleen kiezen uit een vast abonnement. Dit terwijl er een groeiende beweging flexibele multi-sporters is die liever zelf bepaalt waar, wanneer en hoe vaak hij sport. Champ biedt hen de ideale oplossing. Via het online sportplatform sport je geheel vrijblijvend bij alle aangesloten sportlocaties. Van kleinschalige yogastudio’s, sportscholen, tennisverenigingen tot verhuurders van populaire SUP-boards. Zo kun je vanavond nog in de sportschool staan en in het weekend een balletje slaan. Champ is daarbij niet alleen beschikbaar in de grote steden, maar door heel Nederland. Inmiddels zijn er meer dan 3.700 sportlocaties aangesloten op het platform.

Relevanter dan ooit

Na een lange lockdown waarbij de sportlocaties gesloten bleven, is het nu relevanter dan ooit om Nederland weer aan het sporten te krijgen. Met het bedrag dat Champ succesvol heeft opgehaald via een crowdfundingcampagne gaat het sportplatform groter groeien. Op de planning staat onder andere het uitbreiden van het team, het lanceren van voordeelbundels en het integreren van externe systemen binnen het platform.  

De oprichters van Champ, Michiel Huisman en Paul Wiertz, zagen tien jaar geleden eenzelfde verschuiving in de horecabranche: van oriëntatie naar online transactie. Hierbij zette zij het online boeken van een tafel in een restaurant volledig op zijn kop met de oprichting van boekingsplatform- en app Couverts. Dit werd een groot succes en werd daarom in 2016 verkocht aan TripAdvisor, in Nederland actief met The Fork. En nu, anno 2021 wordt meer dan 65% van de restaurantreserveringen online gemaakt. Nu willen zij de sportbranche opschudden.