Select Page

Champ Blog

Sport in strijd tegen quarantainekilo’s

by | Apr 24, 2020 | Blog

Utrecht, 24 april 2020 – Een handvol chips, glas wijn erbij. Wat schijnt de zon lekker he? Stukje kaas nog? Het lijkt zo onschuldig, maar de weegschaal is genadeloos. Na een maand quarantaine blijkt bijna de helft van de Nederlanders aangekomen te zijn. Champ trekt ten strijde tegen de quarantainekilo’s met de Sport Cadeaukaart die sinds deze week in de winkels ligt.

Sinds de start van de intelligente lockdown is in totaal 49% van de mannen en 40% van de vrouwen aangekomen. “Het zijn de bekende oorzaken”, vertelt Stan van Eck van Happy Weight. “We eten meer en bewegen minder. Niet alleen zijn de koelkast en koektrommel de hele dag binnen handbereik, sportclubs en fitnesscentra zijn gesloten.”

Goed moment voor Sport Cadeaukaart

Paul Wiertz, oprichter van Champ: “We waren al langer bezig om de Sport Cadeaukaart op de markt te brengen. Nu de cadeaukaart eindelijk in de winkels ligt, zijn de sportscholen gesloten. Toch zien wij dit niet als een gemiste kans. Wat ons betreft komt de cadeaukaart op een goed moment. Zeker nu we zien dat deze quarantainetijd zijn tol eist op de weegschaal van half Nederland. We verwachten ergens in juni een versoepeling van de maatregelen voor sport. En zijn ons daar, samen met duizenden sportschoolhouders, alvast op aan het voorbereiden. Zo kun je straks op ons platform direct zien welke sportscholen COVID-19 proof zijn.”

COVID-19 proof sportlocaties

Champ deed onderzoek onder de ruim 3.000 bij hen aangesloten sportscholen. Veel sportscholen blijken zich al geruime tijd voor te bereiden om open te gaan in de nieuwe 1,5-metersamenleving. Wiertz: “Op Champ laten we zien welke sportscholen al COVID-19 proof zijn en wat sporters kunnen verwachten. Handen wassen voor en na de les, vooraf een tijdslot reserveren, kleedkamerdeuren op slot. Om zo maar eens een paar voorbeelden te noemen. Zo maken we het sporters makkelijk om een veilige sportschool te kiezen én direct te boeken.”

Tekst gaat verder onder afbeeldingen

Champ_Sport_Cadeaukaart_3
COVID-19-Champ-Website-Activity-SERP
COVID-19-Champ-Website-Activity-SERP
COVID-19-Champ-Website-Activity-Availability

Sport Cadeaukaart in winkels

De Sport Cadeaukaart is een samenwerking tussen Champ en cadeaukaartenmagnaat Blackhawk Network. De kaart is onder meer te koop bij Albert Heijn, Bruna, Primera en Kruidvat. Kopers kiezen zelf het bedrag op de kaart, tussen €5 en €150. Het tegoed kan besteed worden bij alle aanbieders op het platform van Champ, zodra dit volgens de richtlijnen van het RIVM weer mág. 

Geef jij ook sport cadeau?

Sportliefhebbers die jarig zijn in quarantainetijd, hebben het niet makkelijk. Juist daarom is het Sport Cadeau zo’n leuk en uniek cadeau-idee. Bestel ‘m online, laat hem per post versturen naar de jarige of koop een cadeaukaart in de winkel, gooi ‘m door de brievenbus en zwaai nog even naar de jarige achter het raam. Wat je ook doet, jouw cadeau zal zéker in de smaak vallen!