Select Page

Blog

Sleep jezelf door deze blauwe maandag heen met het sportaanbod van Champ

by | Jan 20, 2020 | Blog, Weekly Workout

08:15, 20 januari 2020. Vandaag is de meest deprimerende dag van het jaar. Blauwe maandag. Een donkere dag en voor veel mensen de eerste dag van de werkweek. Maar waar komt deze benaming precies vandaan? En hoe overleef je deze sombere dag? 

Fun facts

Cliff Arnall bedacht in 2005 een wetenschappelijke formule waaruit zou blijken dat de maandag van de laatste volle week van januari de dag is waarop wij ons treurig, ongelukkig of depressief voelen. Dit zou komen doordat onze goede voornemens mislukt zijn en de vakanties ver weg lijken. De wetenschappelijke formule die Arnall hiervoor bedacht heeft, is:

Hij ziet er heel ingewikkeld uit, en dat is ie eigenlijk ook. De formule is namelijk niet echt uit te rekenen. De W is een maat voor het weer, D voor de schulden, d voor het maandelijkse salaris, T voor hoelang geleden kerst was, Q voor hoe goed we onze voornemens volhouden, M voor het motivatieniveau en Na voor het gevoel om actie te ondernemen. De eenheden van de variabelen zijn ook nog eens onbekend. Leuk geprobeerd, maar hier hebben we dus eigenlijk niks aan!

Ook leuk om te weten, de naam ‘blauwe maandag’ komt van het Engelse begrip ‘feeling blue’, wat somber of depri betekent. Daarnaast had de kleur blauw vroeger in de zeilscheepvaart met rouw te maken. Als een schip zijn kapitein of officier verloor, werd een blauwe band rondom het schip geverfd. 

marvin-meyer-lxGF3OyQo6k-unsplash
jannik-skorna-mY2ZHBU6GRk-unsplash

Faster = better

Door je werk te onderbreken met een heerlijk uurtje sport gaat de tijd supersnel en is deze blauwe maandag voordat je het weer alweer voorbij. Of boek vanavond een fijne sportactiviteit via Champ. Via Champ sport je wanneer het jou uitkomt en uiteraard zonder abonnement of verplichtingen. Heb jij wat inspiratie nodig? Kijk dan eens naar de volgende activiteiten:

  1. Paaldansen bij Sportief paaldansen in Utrecht
  2. Potje voetbal bij FC Urban in Groningen
  3. Springen bij Street Jump in Vlissingen
  4. Bootcamp-, obstaclerun- of survivaltraining bij GymForce One in Dordrecht
  5. Zumba bij Sonsport Eindhoven

Met deze leuke lessen kom jij vast en zeker ongeschonden deze deprimerende maandag door. 

Over Champ

Sport geeft een goed gevoel. Je voelt je beter en krijgt energie. Dat wil je toch elke dag? Meet Champ. Wij maken het boeken van sport makkelijker. Toegankelijker en leuker. Diverser en betaalbaarder. Wég met die drempels die jou in de weg staan. Geen duur abonnement. Geen verplichtingen. Vind altijd een sport die bij je past. Of je nu een geboren krachtpatser bent, je avonden het liefst op je yogamat doorbrengt of juist dolgraag met een racket de baan op stapt. Boek wanneer het jou uitkomt. Waar je ook bent. Voor één keer. Of elke dag. We keep you motivated.

Categorieën

Sara van Elferen

Sara van Elferen

Stagiaire Contentmarketing

Met mijn grote passie voor schrijven, design en marketing maak ik sinds november 2019 als stagiaire deel uit van Champ. Van jongs af aan heb ik al een grote passie voor sport. Van judo tot paardrijden en van tennis tot fitness, je kunt het zo gek niet bedenken of ik heb er wel eens een les van gevolgd. Nu speel ik alweer sinds 2011 volleybal. Met het uitgebreide sportaanbod van Champ proef ik toch ook nog van andere sporten dan alleen volleybal.

Champ business

Volg ons en mis niks