Select Page

Blog

Te veel kerstkransjes? Zó train je de kerstkilo’s eraf!

by | Dec 15, 2019 | Blog, Motivatie

Kerstkransjes, zuurstokken en chocolaatjes… Zodra de sint het land uit is, liggen de schappen ermee vol. Niet te weerstaan, toch? Massaal slaan we die zoete troep in. Voor je het weet is alles op en blijf je zitten met een gigantisch schuldgevoel. Heb jij enig idee hoe lang je moet sporten om deze calorieën weer te verbranden? Nee? No worries, wij zochten het voor je uit!

Counting calories

We weten het allemaal; kerstkransjes, zo’n stol met spijs… er zitten ontzettend veel calorieën in. Schrik niet, hier komt ‘ie:

Product Energie
Roomboter kerstkransje (11 gram) 53 kCal
Kerststol met amandelspijs (50 gram) 163 kCal
Zuurstok (14 gram) 54 kCal
Chocolade kerstklokjes (8,4 gram) 46 kCal

Bron: Project gezond

Ter vergelijking: volgens Gezondheidsnet zitten in een bruine boterham gemiddeld 80 kCal. Daarvan eten we er zo’n vier op een dag. Maar wanneer we eenmaal beginnen aan kerstkransjes… eten we door tot we er misselijk van worden!

Wat te doen tegen deze extra kilo’s?

Om wel te kunnen genieten van al deze lekkernijen, maar iets té grote lovehandles te voorkomen, hebben wij voor jou vijf sporten op een rij gezet waarbij je veel calorieën verbrandt. Hierbij wordt uitgegaan van 30 minuten sporten en een gewicht van 70 kg. Natuurlijk zijn dit gemiddelden en hangt het er ook van af hoe intensief je sport en of je man of vrouw bent.

 • HIIT – 500 kCal en 100 kCal afterburn
  High intensity interval training is een echte calorie-killer. Je verbrandt tot zeven (!!) keer meer vet als je drie keer per week 20 minuten HIIT doet, in plaats van drie keer per week 30 minuten cardio. En je kunt het makkelijk thuis doen. Ideaal! Boek nu je HIIT training in UtrechtZwolle, Tilburg, Eindhoven, Groningen, Den Bosch, Rotterdam en Amsterdam.
 • Racefietsen (25-30 km/h) – 420 kCal
  Heb jij nog ergens een racefiets in de schuur? Stofdoek ervoer en gas op die pedalen! Als je ongeveer 25-30 km/h fietst, verband je 420 kCal per 30 minuten.
 • Squash – 420 kCal
  Bye calories, hello squash! Na een half uurtje zweten op de squashbaan heb je namelijk al snel meer dan 400 kCal verbrand. Boek jouw squashtraining nu in Utrecht of Maastricht
 • Zwemmen – 410 kCal
  Tijdens borstcrawl of vlinderslag verbrand je al snel 400 kCal per half uur. Dé oplossing voor de snoepende waterratten onder ons. Boek nu in Eindhoven of Amsterdam.
 • Hardlopen (11 km/h) – 400 kCalSport je graag buiten? Dan is een half uur hardlopen met ongeveer 16 km/h de ideale oplossing om van die sinterklaaskilo’s af te komen. Je verbrandt zo al snel meer dan 600 calorieën. Werken aan je looptechniek? Kijk dan eens naar de trainingen van één van deze aanbieders in Almere, Eindhoven, Nijmegen, Arnhem, Rotterdam of Amsterdam.

Bron: Gezondheidsnet en Happy Healthy

Je ziet het, er zijn genoeg effectieve sporten om alle kerstkilo’s er weer af te krijgen. En met het sportaanbod op Champ zit er zeker iets bij om van die kilo’s af te komen. Wát een geruststelling! Zonder schuldgevoel lekker genieten van die heerlijke chocolaatjes en schuimkransjes dus. Fijne kerstdagen gewenst van Team Champ!

Sporten zonder abonnement? Bekijk het sportaanbod bij jou in de buurt HIER.

brooke-lark-F_IST8bKxhI-unsplash
kira-auf-der-heide-b-_h9RxRg5M-unsplash

Over Champ

Sport geeft een goed gevoel. Je voelt je beter en krijgt energie. Dat wil je toch elke dag? Meet Champ. Wij maken het boeken van sport makkelijker. Toegankelijker en leuker. Diverser en betaalbaarder. Wég met die drempels die jou in de weg staan. Geen duur abonnement. Geen verplichtingen. Vind altijd een sport die bij je past. Of je nu een geboren krachtpatser bent, je avonden het liefst op je yogamat doorbrengt of juist dolgraag met een racket de baan op stapt. Boek wanneer het jou uitkomt. Waar je ook bent. Voor één keer. Of elke dag. We keep you motivated.

Categorieën

Sara van Elferen

Sara van Elferen

Stagiaire Contentmarketing

Met mijn grote passie voor schrijven, design en marketing maak ik sinds november 2019 als stagiaire deel uit van Champ. Van jongs af aan heb ik al een grote passie voor sport. Van judo tot paardrijden en van tennis tot fitness, je kunt het zo gek niet bedenken of ik heb er wel eens een les van gevolgd. Nu speel ik alweer sinds 2011 volleybal. Met het uitgebreide sportaanbod van Champ proef ik toch ook nog van andere sporten dan alleen volleybal.