Select Page

Blog

Luid het nieuwe jaar in met een nieuwjaarsduik!

by | Dec 15, 2019 | Blog, Motivatie

Nog maar een paar weken en 2019 zit erop. En hoe luid je een nieuw jaar het beste in? Juist! Met een nieuwjaarsduik. Jaarlijks zijn er duizenden mensen die een plons in het koude water wagen. Ben jij niet bang voor een beetje kou en storm jij 1 januari 2020 ook het water in? Wij hebben voor jou de leukste nieuwjaarsduiken op een rij gezet:

 • Unox Nieuwjaarsduik Scheveningen 2020
  De nieuwjaarsduik in Scheveningen is de bekendste en grootste in Nederland. Aan deze nieuwjaarsduik kunnen maar liefst 10.000 mensen meedoen en het kost slechts €3,-. De opbrengst gaat ook nog eens volledig naar verschillende goede doelen. Hiernaast biedt Unox tal van andere plekken in Nederland waar je een duik kan wagen. Vind je ons kikkerlandje toch iets te koud voor zo’n ijskoude nieuwjaarsduik? Ook in het buitenland zijn diverse Unox Nieuwjaarsduiken. Zie voor alle locaties de website van Unox. Muts op, handschoenen aan en gaan!

 • Nieuwjaarsduik Zandvoort 2020
  Ook op het prachtige strand van de Rietplas in Houten wordt jaarlijks een nieuwjaarsduik gehouden. Je wordt nog even lekker opgewarmd met de leukste hits tijdens de warming-up en om 12:00 duik je samen met alle andere deelnemers de zee in. Na afloop kun je heerlijk opwarmen tijdens de aprés-duik. Schrijf je nu voor €6,- in via de website!
 • Bossche Nieuwjaarsduik 2020
  Brabant staat bekend om de gekste en leukste feestjes, dus een nieuwjaarsduik kan zeker niet ontbreken. Jaarlijks duiken ruim 1000 mensen de Oosterplas in Den Bosch in. Vanaf 13:00 kan de sprint naar het water worden ingezet en na afloop staat er voor iedereen heerlijk warme chocolademelk en soep klaar. En deze nieuwjaarsduik is ook nog eens helemaal gratis!
 • Nieuwjaarsduik Egmond aan Zee 2020
  Ga fris het nieuwe jaar in en steun tegelijkertijd Stichting ALS door mee te doen aan de nieuwjaarsduik in Egmond aan Zee. Na een massale warming-up start je het nieuwe jaar in de Noordzee. Na afloop geniet je van een welverdiende overheerlijke warme kop erwtensoep of chocolademelk. Deelnemen kost €5,-. Tickets zijn te koop via de website van Nieuwjaarsduik Egmond.

 • Blote Nieuwjaarsduik 2020
  Ben jij niet bang voor een beetje kou en duik je liever in je blootje het water in? Doe dan mee aan één van de blote nieuwjaarsduiken in 

  in Zandvoort, Breda, Leeuwarden of Zeewolde.

Tips

Om zo veilig mogelijk zo’n ijskoude nieuwjaarsduik te maken, hebben wij zeven tips gekregen van de Reddingsbrigade Nederland:

 1. Duik alleen waar toezicht is: Wil je een nieuwjaarsduik nemen? Superleuk! Let wel op dat je duikt bij een georganiseerde nieuwjaarsduik, waar ook toezicht van een reddingsbrigade is. Ga niet ‘wild duiken’ op locaties waar geen toezicht of hulp in de buurt is.

   

 2. Kom op tijd en wees goed voorbereid: Kijk vooraf goed naar de locatie waar je een duik gaat maken. Wees op tijd, want het verkeer kan druk zijn. Zorg dat je zo snel mogelijk weer uit het water komt en houd je aan de aanwijzingen van de organisatie. Kijk ook waar je eventueel om hulp kunt vragen indien het nodig is.

   

 3. Doe een warming-up: Zorg dat je goed opgewarmd bent voordat je het koude water ingaat en houd zolang mogelijk je kleding aan.

   

 4. Duik alleen als je je fit voelt: Duik niet wanneer je je niet fit voelt of het medisch niet verantwoord is. Mocht je je tijdens of na de duik niet lekker voelen, meld je dan direct bij de EHBO of een huisartsenpost.

   

 5. Let goed op kinderen: Door de enorme drukte kunnen kinderen over het hoofd worden gezien. Let daarom altijd goed op (je) kinderen en zorg dat ze veilig zijn.

   

 6. Bescherm jezelf tegen de kou: Zorg dat je niet onderkoeld raakt. Zet een muts op en doe bij terugkeer uit het water direct slippers of schoenen aan. Heb je het snel koud? Smeer je dan in met vaseline of draag een neopreenpak.

   

 7. Warm je goed op na de duik: Zoek zodra je uit het water bent een plaats op uit de wind, bij voorkeur een warme ruimte. Droog jezelf af en kleed je snel aan. Pas op voor alcohol. Een koud lichaam in combinatie met alcoholgebruik kan onderkoeling veroorzaken. Laat dat biertje of wijntje nog even staan en neem een warme zoete drank.

   

Met deze tips ben je helemaal ready voor één van deze ijskoude nieuwjaarsduiken. Pas goed op jezelf en maak vooral veel plezier! 

Over Champ

Sport geeft een goed gevoel. Je voelt je beter en krijgt energie. Dat wil je toch elke dag? Meet Champ. Wij maken het boeken van sport makkelijker. Toegankelijker en leuker. Diverser en betaalbaarder. Wég met die drempels die jou in de weg staan. Geen duur abonnement. Geen verplichtingen. Vind altijd een sport die bij je past. Of je nu een geboren krachtpatser bent, je avonden het liefst op je yogamat doorbrengt of juist dolgraag met een racket de baan op stapt. Boek wanneer het jou uitkomt. Waar je ook bent. Voor één keer. Of elke dag. We keep you motivated.

Categorieën

Sara van Elferen

Sara van Elferen

Stagiaire Contentmarketing

Met mijn grote passie voor schrijven, design en marketing maak ik sinds november 2019 als stagiaire deel uit van Champ. Van jongs af aan heb ik al een grote passie voor sport. Van judo tot paardrijden en van tennis tot fitness, je kunt het zo gek niet bedenken of ik heb er wel eens een les van gevolgd. Nu speel ik alweer sinds 2011 volleybal. Met het uitgebreide sportaanbod van Champ proef ik toch ook nog van andere sporten dan alleen volleybal.