Select Page

Blog

Weekly Workout: Yoga bij Yogapoint Zuilen

by | Dec 9, 2019 | Blog, Weekly Workout

Ontspannen én calorieën verbranden? Dat gaat toch niet samen? Wel dus! We onderschatten hoe yoga tegelijkertijd relax én superintensief is. Het is meer dan rekken en strekken met geitenwollen sokken. Tijdens yoga word je je bewust van je lichaam, houding en ademhaling. Wat doorwerkt in het dagelijks leven. Na een drukke werkweek ging ik samen met Team Champ mijn hoofd leegmaken voor het weekend. Let’s go!

De hele week speculeren we welke sport we vrijdag gaan doen. Op donderdag komt het verlossende woord: yoga! Wát een opluchting. Eindelijk even ontspannen na een drukke werkweek. Nietsvermoedend van de inspanning die yoga vraagt, stappen we vrijdagmiddag op de fiets richting Yoga Studio Zuilen.

Relax

We lopen de kleurrijke, knusse yogastudio in. De ruimte is in tweeën gesplitst door een grote, houten kast met daarachter een klein zaaltje. Overal staan kaarsen. We zoeken een plekje in de ruimte. ‘Ontspan’, begint de yogalerares. ‘Ga in een kleermakerszit zitten, ontspan en adem rustig in en uit.’ Ik zie mensen worstelen met hun benen om tot een kleermakerszit te komen. De yogadocente zit daar met een perfect rechte rug. We beginnen rustig met een korte meditatie. 

Zonnegroet

Na een aantal minuten ontspannen, beginnen we aan de Zonnegroet. ‘Doe je ogen open en breng tijdens het inademen je armen met een cirkelbeweging langs je lichaam omhoog.’ De Zonnegroet is een soort warming-up van de yogales. Als snel voel ik de zweetdruppels op mijn voorhoofd staan. Is dit de warming-up pas? Terwijl onze lerares alles moeiteloos perfect uitvoert, moet ik me flink inspannen om alles goed bij te kunnen benen. Yoga was toch ontspannen?

Namasté

We voeren de Zonnegroet uit in verschillende vormen, waarvan ik het bestaan niet wist. Na een aantal rondes beginnen we aan andere yogahoudingen. De cobra, kindhouding, downward-facing dog, plank, je kunt het zo gek niet bedenken of we doen het. Ik wring mezelf in in allerlei bochten, waarvan ik niet wist dat ik het überhaupt kon. ‘Rek jezelf even helemaal uit’. Finally, we zijn klaar! ‘Neem een ontspannen houding aan op je mat.’ De ‘lijkhouding’ wordt dit ook wel genoemd. Gaan we nu dan toch écht ontspannen? Na vijf minuten liggen, met heerlijk ontspannen achtergrondmuziek, vraagt de lerares ons onze ogen te openen. Het had niet langer moeten duren of ik was in slaap gevallen. Dit was écht even ontspannen. Namasté!

Wil jij ook even helemaal ontstressen? Probeer één van het uitgebreide aanbod aan yogasessies in Amsterdam, Utrecht, Rotterdam, Den Haag, Den Bosch, Maastricht, Groningen, Eindhoven, Arnhem, Zwolle, Nijmegen, Amersfoort, Apeldoorn, Breda, Leeuwarden, Middelburg, Tilburg, Almere en Haarlem.

Cadeaukaart Champ Zen Yoga Workout Relax Relaxing
69974076_2784772278200111_8432136162105098240_o

Over Champ

Sport geeft een goed gevoel. Je voelt je beter en krijgt energie. Dat wil je toch elke dag? Meet Champ. Wij maken het boeken van sport makkelijker. Toegankelijker en leuker. Diverser en betaalbaarder. Wég met die drempels die jou in de weg staan. Geen duur abonnement. Geen verplichtingen. Vind altijd een sport die bij je past. Of je nu een geboren krachtpatser bent, je avonden het liefst op je yogamat doorbrengt of juist dolgraag met een racket de baan op stapt. Boek wanneer het jou uitkomt. Waar je ook bent. Voor één keer. Of elke dag. We keep you motivated.

Categorieën

Sara van Elferen

Sara van Elferen

Stagiaire Contentmarketing

Met mijn grote passie voor schrijven, design en marketing maak ik sinds november 2019 als stagiaire deel uit van Champ. Van jongs af aan heb ik al een grote passie voor sport. Van judo tot paardrijden en van tennis tot fitness, je kunt het zo gek niet bedenken of ik heb er wel eens een les van gevolgd. Nu speel ik alweer sinds 2011 volleybal. Met het uitgebreide sportaanbod van Champ proef ik toch ook nog van andere sporten dan alleen volleybal.