Select Page

Blog

Weekly Workout: Bootcamp bij BuitenGewoonFit Utrecht

by | Dec 5, 2019 | Blog, Weekly Workout

Bootcamp, dat is toch alleen voor de echte sportievelingen? No worries, je bent niet de enige die dat denkt. Toch is bootcamp één van de populairste sporten in Nederland. Met deze outdoor training, oorspronkelijk uit Amerika, werden mariniers fit gehouden. Tegenwoordig wordt het ook steeds vaker binnen gegeven, en daar ging ik samen met Team Champ van proeven! Bye calories, say hello to bootcamp!

Vrijdagmiddag, 15:20 uur. Iedereen rond nog snel de laatste werkzaamheden af en samen met alle collega’s stappen we op de fiets. Om half vier begint de bootcamp bij BuitenGewoonFit in Utrecht. We komen binnen door een kleine deur, waarachter een grote loods schuilt. Een grote, kleurrijke zaal met overal waar je kijkt stellingen en stapels met fitnessattributen als kettlebells, matten en kisten.

20191115_160635
20191115_160623

Warming up

De trainer stelt zichzelf voor als Alma Alade en vertelt kort wat bootcampen precies is. Easy! Zoiets soortgelijks doe ik tenslotte twee keer per week als warming-up van mijn volleybaltraining. We beginnen met sit ups, squats en planken. Ik begin vol goede moed aan de training, maar al snel merk ik dat mijn lichaam het zwaar krijgt. Finally, de zoemer! De volgende ronde is een variatie op deze en valt toch best wel tegen. Na drie rondes beginnen mijn spieren te verzuren en mijn adem te versnellen. Die zoemer lijkt wel uren te duren. Als hij na drie minuten dan eindelijk afgaat, ploft iedereen neer. Het enige dat ik hoor is de snelle adem van mijn collega’s. En dit was pas de warming-up…

The serious work

De eerste rondes voelen als een volwaardige training, maar we zijn pas aan het begin. Er volgen kettlebell swings en squats waarbij de kettlebell omhoog geduwd moet worden. De swings zijn prima te doen, maar dat omhoog duwen vinden mijn armen niet zo leuk. Ik kijk op de klok en zie dat de timer pas op 01:47 staat. I can’t anymore…

Twinning is winning!

Na een korte drinkpauze roept de trainer ons weer bij elkaar. Hij vraagt ons tweetallen te maken. Sit ups, opdrukken, op een kist springen, burpees en ga zo maar door. De laatste ronde heb ik het gevoel dat al mijn spieren pap zijn, maar als ik mijn collega’s zie, ben ik extra gemotiveerd om door te gaan. De laatste oefening is wat minder intensief. Game time! Terwijl ik de hand van mijn collega vast heb, moet ik proberen haar knieën aan te raken. Moeilijker dan je denkt! Uiteindelijk lukt het me en mag zij als straf nog wat extra squats doen.

Thanks Alma! Het was een ontzettend leuke, intensieve en effectieve training. Nu tijd voor de vrijmibo!

Ben jij net zo enthousiast geworden als ik? Probeer de workouts van BuitenGewoonFit al voor €8,- op verschillende locaties in Utrecht. Binnen of buiten, weer of geen weer, er is altijd een training die bij jou past. Woon je niet in de buurt van Utrecht, kijk dan eens naar het overige aanbod van bootcamps op Champ in Amsterdam, Utrecht, Rotterdam, Den Haag, Den Bosch, Arnhem, Nijmegen, Maastricht, Groningen, Eindhoven en Breda.

Over Champ

Sport geeft een goed gevoel. Je voelt je beter en krijgt energie. Dat wil je toch elke dag? Meet Champ. Wij maken het boeken van sport makkelijker. Toegankelijker en leuker. Diverser en betaalbaarder. Wég met die drempels die jou in de weg staan. Geen duur abonnement. Geen verplichtingen. Vind altijd een sport die bij je past. Of je nu een geboren krachtpatser bent, je avonden het liefst op je yogamat doorbrengt of juist dolgraag met een racket de baan op stapt. Boek wanneer het jou uitkomt. Waar je ook bent. Voor één keer. Of elke dag. We keep you motivated.

Categorieën

Sara van Elferen

Sara van Elferen

Stagiaire Contentmarketing

Met mijn grote passie voor schrijven, design en marketing maak ik sinds november 2019 als stagiaire deel uit van Champ. Van jongs af aan heb ik al een grote passie voor sport. Van judo tot paardrijden en van tennis tot fitness, je kunt het zo gek niet bedenken of ik heb er wel eens een les van gevolgd. Nu speel ik alweer sinds 2011 volleybal. Met het uitgebreide sportaanbod van Champ proef ik toch ook nog van andere sporten dan alleen volleybal.